Globos ambasadorius Donatas Blanka

Vaikystę Kuršėnuose, Šiaulių rajone, praleidęs Donatas Blanka, garsina ne tik savo, kaip atlikėjo, bet ir Kuršėnų miesto vardą didžiausiuose televizijos projektuose. Donatas nuo vaikystės sieja save su muzika ir kūrybos platybėmis. Šiuo metu D. Blanka Lietuvos Pop muzikos padangėje debiutuoja, kaip solo dainininkas. Daugelis jau yra pamėgę jo muziką, radijo stotys groja ne vieną Donato dainą, o internete jo kūriniai renka tūkstančius perklausų. Atlikėjas dalyvavo tokiuose grandioziniuose televizijos projektuose, kaip „Chorų karai“ arba „Muzikinės kaukės“. Bet šiandien ne tik apie muziką, o ir apie Donato vaikystę, kurioje visada vyravo globos prieskonis.

Donatai, ką šiuo metu veiki, kuo užsiimi?

„Esu žmogus, kuriam įdomu viskas, todėl per gyvenimą teko išbandyti įvairiausių veiklų. Jeigu trumpai, tai mano darbai sukasi tai aplink skaičius, tai aplink kūrybą. Tačiau pagrindinė mano veikla, kuria užsiimu – tai muzikos atlikimas ir dainų rašymas.”

Kuršėnų šeimos namų Globos centro komanda ilgai svarstė, ką galėtų pakviesti tapti globos ambasadoriumi. Visada norisi pritraukti jaunimą, skleisti gerąją žinią apie globą, informuoti jaunas šeimas apie globos galimybes, siekti griauti mitus apie globojamus vaikus, bet.  Atvirame kontekste, nors žmonės turi daug atjautos ir empatijos, globos ambasadoriumi būti nepasiryžta.  Esame girdėję ir tokių žmonių pasisakymų – „galiu pabūti ambasadoriumi, bet viešintis nenoriu, nes ką gi žmonės pagalvos“.

Kodėl pasiryžai tapti Globos ambasadoriumi?

„Mano mama visą savo karjerą paskyrė globos namų vaikams. Darbui ji atiduodavo labai daug savo meilės ir energijos. Jos darbo valandos būdavo ilgos, todėl vaikystėje nemažai laiko leisdavau būtent ten. Stebėjau visą šį pasaulį iš vidaus. Mamos auklėjamoje šeimynoje turėjau draugų, su kuriais žaisdavome, keliaudavome į stovyklas, renginius, dalyvaudavau mamos vedamuose teatriniuose užsiėmimuose. Pamenu būtent ten aš ir įsimylėjau muziką! Mano pirmasis pianino mokytojas buvo ne kas kitas, o vienas iš globos namų auklėtinių. Kaip dabar prisimenu savo žavėjimąsi bestebint, kaip jis savo ilgais pirštais skambina vieną iš Oginskio polonezų. Daug neįkainojamų prisiminimų ir daug ten sutiktų vaikų. Visi jie labai skirtingi: vieni meniški, kiti sportiški, o dar kiti ypatingi savo sudėtingumu. Tačiau mačiau vieną dalyką, kas juos vienijo – tai poreikis būti mylimiems. Iš tikrųjų mylimiems! Ir tai yra priežastis, kodėl aš sutikau tapti globos ambasadoriumi – žinau, ko trūksta šiems vaikams ir žinau, kad galima jiems tai suteikti. Negaliu būti abejingas, žinodamas šią paprastą formulę.”

Su kuo tau asocijuojasi globa?

„Globa man asocijuojasi su vedimu. Juk pasiklysti labai paprasta, kai neturi meilės kompaso. Todėl aš tikiu, kad kiekvienai jaunai būtybei reikia vedlio, kuris padėtų pažinti save ir šį nuostabų pasaulį.”

Donatas padės Kuršėnų šeimos namų Globos centrui skleisti žinią apie globą ir įvaikinimą, plačiu mastu. Globa gali būti dovana, tik reikia pažiūrėti į tai kitu kampu. 

Daugiau informacijos visos Lietuvos Globos centrų puslapyje –  www.globoscentrai.lt ir  Kuršėnuose veikiančio Globos centro internetinėje svetainėje – http://www.kursenugc.lt/jeigu-apsisprendete-globoti

Donato muzika –  https://www.youtube.com/@Donatas.Blanka

 

image_50737153