Susitikimas Šiaulių valstybinėje kolegijoje

Vakar Globos centro specialistai Vaida Gudavičienė ir Renatas Šemeta, „nešė“ Kuršėnų šeimos namų Globos centro vardą ir jo reikšmę į Šiaulių valstybinę kolegiją.
Vaida studentams papasakojo, kas yra Globos centras, kokias paslaugas siūlome, iš kur mūsų klientai.
Renatas – „Ak, Natai!” knygos bendraautorius, pristatė knygą, papasakojo apie asociatyvinių/metaforinių kortelių galią ir veikimo principą. Specialistai su studentais padiskutavo apie girdėtus mitus ir neigiamas nuostatas lydinčias globėjus ir įtėvius.
Žinoma 2 knygas padovanojome Socialinio darbo katedros vedėjai dr. Neringai Povilaitienei, kad galėtų dalintis, o studentus kvietėme sieti savo karjerą su darbu globos ir įvaikinimo sistemoje, domėtis pokyčiais bei skleisti gerąją patirtį, kad globos sistema ženkliai tobulėja ir šių dienų visuomenėje globėjas turi visapusišką specialistų pagalbą auginant, rūpinantis, išleidžiant į savarankišką gyvenimą tėvų globos netekusį vaiką.
Vizitą padėjo suorganizuoti Šiaulių Valstybinės kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto dekanė Gita Gerikaitė, kuri nors ir negalėjo dalyvauti „gyvai“, bet susitikimą stebėjo nuotoliniu būdu.